ABD Afganistan'dan tahliye sürecini hızlandırıyor

ABD Afganistan'dan tahliye sürecini hızlandırıyor

ABD Başkanı Joe Biden 31 Ağustos'ta Afganistan'ı tamamen terk etmekte kararlı olduklarını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden Afganistan hakkında yaptığı yeni açıklamada 31 Ağustos'ta Kabil Havalimanı'ndan tahliyelerin tamamlanacağını, Taliban'dan ek süre istenmeyeceğini belirtti. Biden'ın açıklamaları sonrasında yine basının sorularına cevap vermekten kaçınması dikkat çekti.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon ise Kabil Havalimanı'ndaki ABD güçlerinin devam eden tahliye operasyonlarının sonunda geri çekilirken yanlarına alamayacakları silah ve diğer teçhizatı imha edebileceğini doğruladı.

Pentagon Basın Sekreteri John Kirby, ABD Ordusu Tümgenerali Hank Taylor ile birlikte ABD'nin Kabil'den çekilme sürecine dair resmi açıklamada bulundu. Kirby ABD'nin 31 Ağustos 2021 Salı günü Afganistan'dan tümüyle çekileceğini belirtti. Kirby "Askerlerimize elinizdeki malzemeyi 31 Ağustos günü yanınızda getiremezseniz imha edin dedik" ifadesini kullandı.

31 Ağustos'a az bir zaman kaldığından Kabil'deki ABD askerlerine hızlanmaları mesajı gönderildi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.