"Afganistan’dan son 24 saatte 21 bin kişi tahliye edildi"

"Afganistan’dan son 24 saatte 21 bin kişi tahliye edildi"

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri Afganistan’dan son 24 saatte 21 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri Afganistan’dan son 24 saatte 21 bin kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Sözcü John Kirby ve Tümgeneral William Hank Taylor tarafından düzenlenen basın brifinginde, bu rakamın tahliyelerin başlamasından bu yana kaydedilen en yüksek rakam olduğu kaydedildi. Taylor şu ana kadar ülkeden tahliye edilenlerin toplam sayısının 63 bin 900 olduğunu söyledi, bunların 58 bin 700’ünün 14 Ağustos’tan itibaren tahliye edildiğini ifade etti.

Taylor bunlara Amerikan vatandaşlarının, NATO ve diğer müttefik ülke personelinin, Özel Göçmen Vizesi’ne (SIV) başvuranların ve hassas durumdaki Afganların dahil olduğunu söyledi. Taylor dün itibariyle her 45 dakikada bir uçağın tahliyeler için Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’ndan havalandığını belirtti.

Tahliye kapasitesinin arttırılması için ortaklarla birlikte çalıştıklarını kaydeden Taylor, tahliye edilenlerin bir kısmının Almanya, İspanya ve İtalya’daki Amerikan tesislerine taşındığını belirtti. Küresel düzeyde 14 güvenli liman oluşturulduğunu ve tahliye edilenlerin buralara taşındığını kaydetti.

Pentagon Sözcüsü John Kirby de ABD ordusunun silah ve diğer askeri ekipmanın çekilme sırasında ihtiyaç duyulması halinde imha edileceğini de söyledi.

Açıklamada, geçtiğimiz gün binden fazla yolcusu olan dört uçağın başkent Washington yakınlarındaki Dulles Uluslararası Havalimanı'na indiğini bildirildi. Bu yolcular ve aileleri işlemleri için belirlenen dört askeri tesisten birine yönlendiriliyor.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.