ABD: Akdeniz'deki İran tankerine kim yardım ederse yaptırım uygularız

ABD: Akdeniz'deki İran tankerine kim yardım ederse yaptırım uygularız

ABD, Akdeniz'de seyreden İran tankerine kim yardım ederse yaptırım uygulayacaklarını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, Akdeniz’de İran petrol tankerine kim yardım ederse Washington tarafından yaptırımlara maruz kalacağını söyledi.

Yetkili, ülkelere yapılan uyarıların ardından gemilerin limanlarına demirlenmesine izin verilmemesi gerektiğini söyleyerek, “Nakliye sektöründe tüm gücümüzle ABD yaptırımlarını uygulamamız söylendi” dedi.

ABD’li yetkili, doğrudan veya dolaylı yollardan petrol tankerine yardım eden herkese karşı hareket edileceği konusunda uyarıda bulundu.

Yunanistan Başbakanı’nın açıklamasına rağmen, gemi takip verileri, Grace 1 ismi ile bilinen Adrian Darya 1 gemisinin Yunanistan’a doğru yol aldığını gösteriyor.

İran’a ait petrol tankeri, Avrupa yaptırımlarını ihlal ederek Suriye’ye petrol taşıdığı iddiası ile Cebelitarık Boğazı’nda ele geçirilmesinden yaklaşık beş hafta sonra serbest bırakıldı.

İran petrol tankerinin Grace 1’in (yeni ismi Adrian Darya 1) serbest bırakılmasının ardından ABD Federal Mahkemesi, çeşitli sebeplerle petrol tankerine yeniden el konulması gerektiğini belirirken, Cebelitarık yetkilileri bunu reddetti.

Tahran yönetimi, Washington’un İran petrol tankerine el koyması durumunun “ciddi sonuçlar” doğuracağı konusunda uyardı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.