ABD Almanya'dan YPG'yi desteklemesini istedi

ABD Almanya'dan YPG'yi desteklemesini istedi

ABD, Almanya’dan Suriye’nin kuzeydoğusuna kara kuvvetleri göndererek YPG'ye destek vermesini istedi.

ABD, Almanya’dan Suriye’nin kuzeydoğusuna kara kuvvetleri göndererek, IŞİD'e karşı savaşta YPG'ye destek vermesini istedi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, DPA’ya verdiği demeçte, Alman hükümetinden lojistik uzmanlar, eğitim ve teknik uzmanları göndermesini istediklerini söyledi. Jeffrey, "Alman askerlerinin bizim bir kısım askerlerimizi ikame edebilmelerini istiyoruz" diyerek, bu ay bitmeden bir cevap almayı beklediklerini de dile getirdi.

IŞİD'in faaliyetlerine yer altından devam etmesine rağmen ABD’nin desteklediği YPG/PKK geçtiğimiz Mart ayında örgütün Suriye’deki son kalesini ele geçirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz Aralık ayında Suriye’nin kuzeydoğusundaki 2 bin ABD askerini çekmeyi planladığını açıklamıştı. Trump, Irak ve Suriye arasındaki sınır boyunca uzanan Kürt bölgesini istikrara kavuşturmak için 400 askeri bırakmaya karar vermişti.

ABD, Suriye’den çekilmeye başlamasıyla IŞİD'e karşı Uluslararası Koalisyon’daki Almanya dahil müttefiklerinin desteğini almaya çalışıyor. Almanya, Uluslararası Koalisyona Suriye dışında da destekleyerek, Irak'taki askerlere eğitim veriyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.