ABD askerleri Nijer'in başkentinden çekiliyor

ABD askerleri Nijer'in başkentinden çekiliyor

ABD'nin askeri güçlerini Nijer'in başkenti Niamey'den çekeceği bildirildi.

ABD SAvunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından 7 Eylül günü yapılan açıklamada, ABD'nin bazı askerlerini Nijer'in başkenti Niamey'de bulunan askeri üsten çekeceği, ülkenin Agadez bölgesindeki başka bir üsse taşıyacağı belirtildi.

Washington'un ülkede yaklaşık 1,100 askeri personeli bulunuyordu. Pentagon'a göre Nijer'de ordunun Temmuz ayında yönetime el koymasının ardından ABD ortak eğitim gibi faaliyetleri kısıtlarken ABD askerleri de büyük ölçüde üslerde kaldı.

Pentagon Basın Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh gazetecilere yaptığı açıklamada, "ABD bazı personelini ve bazı varlıklarını Niamey'deki 101. Hava Üssü'nden Agadez'deki 201. Hava Üssü'ne yeniden konumlandırıyor" dedi.

ABD personeline yönelik doğrudan bir tehdit bulunmadığını belirten Singh, bu hamleyi "ihtiyati bir hamle" olarak nitelendirdi.

Singh, sürecin ardından yalnızca "küçük bir grup" personelin 101. Hava Üssü'nde kalacağını söyledi.

Nijer, ABD ve Fransa'nın bölgede cihat yanlısı gruplara düzenlediği saldırılar için kritik bir üs konumundaydı. Darbenin ardından ise bölgedeki ABD ve Fransa etkinliği azalmaya başladı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.