ABD, başına 10 milyon dolar ödül koyduğu Eş Şebab komutanını öldürdüğünü öne sürdü

ABD, başına 10 milyon dolar ödül koyduğu Eş Şebab komutanını öldürdüğünü öne sürdü

ABD, 10 milyon dolar ödülle aranan bir Eş Şebab komutanının insansız hava aracı saldırısında öldürüldüğünü öne sürdü.

Somalili ve Amerikalı yetkililere göre, Eş Şebab'ın üst düzey liderlerinden Maalim Eymen, geçtiğimiz Pazar günü ABD ordusunun insansız hava aracıyla düzenlediği bir saldırıda öldürüldü.

New York Times'ın aktardığı habere göre Maalim Eymen, 17 Aralık günü ülkenin güneyindeki Jilib kenti yakınlarında ABD ve Mogadişu yönetiminin ortak hava harekatıyla hedef alındı.

ABD'li ve Somalili yetkililer, Eş Şebab komutanlarından Eymen'in saldırıda öldürüldüğünü öne sürdü.

Eş Şebab konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Maalim Eymen, 5 Ocak 2020'de Kenya'nın Manda Körfezi'ndeki bir Amerikan askeri üssüne yönelik saldırının planlayıcıları arasında gösteriliyordu. Maalim Eymen'in Eş Şebab içerisindeki "Ceyş Eymen" isimli özel bir birimden sorumlu olduğu ve Amerikan üssüne yönelik saldırıyı bu birimin tertip ettiği öne sürülüyordu. Saldırıda resmi rakamlara göre ABD ordusuna bağlı iki sözleşmeli pilot ile bir ABD askeri ölmüş, en az altı ABD uçağı imha edilmişti.

ABD bu yılın başında Eymen'in başına 10 milyon dolar ödül koymuştu.

ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM) saldırıdan bir ay sonra, saldırının arkasındaki Eş Şebab liderinin öldürüldüğünü ileri sürmüştü.

Maalim Eymen'in öldüğü bilgisinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum