ABD Başkanı Biden'dan 'Irak savaşı' gafı

ABD Başkanı Biden'dan 'Irak savaşı' gafı

ABD Başkanı Joe Biden, yükselen enflasyonun nedeni olarak Ukrayna savaşını örnek gösterecekken gaf yaparak enflasyonun Irak savaşından kaynaklandığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, 8 Kasım'da yapılacak ara seçimler öncesi Güney Florida'da seçmenlere yaptığı konuşmasında yükselen enflasyonun hangi savaştan kaynaklandığı konusunda yanlış bir ifade kullanması dikkat çekti.

79 yaşındaki Biden konuşmasında yükselen enflasyona sebep olarak Ukrayna savaşını örnek göstermek isterken "Enflasyon hakkında konuşuyorar. Irak'taki savaş sebebiyle enflasyon şu anda dünya genelinde bir problem. Özür dilerim, Ukrayna'daki savaş. Irak'ı düşünüyorum çünkü orası oğlumun öldüğü yer." diye konuştu.

ABD Başkanı'nın oğlu Beau Biden, ülkedeki Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nde beyin kanseri tedavisi gördüğü sırada 46 yaşında Mayıs 2015 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Oğul Biden, Irak'ta bir yıl askeri avukat görevini yapmıştı.

Joe Biden daha önce de birçok kez yaptığı gaflarla gündemdeki yerini korumuştu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.