ABD Başkanı Trump: En çok çalışan başkan benim

ABD Başkanı Trump: En çok çalışan başkan benim

Çalışma programının ortaya çıkması ve medyada yayınlanması üzerine açıklama yapan ABD Başkanı Trump, "Muhtemelen belki de eski Başkanların neredeyse hepsinden daha fazla çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

 

ABD'de yürütmenin başı konumundaki Başkan Donald Trump'ın Beyaz Saray'da bulunmasına rağmen ofis dışında olduğu, yani çalışmadığı saatlere çevresindekilerin 'executive time' demesi, gündeme oturmuştu. Geçen yıl Trump'ın 'yürütme mesaisi' de denilebilecek 'executive time' içinde Fox News kanalını izleyip telefon etmek ve tweet atmakla vakit geçirdiğini öne süren Axios haber sitesi, bu yıl da Trump'ın son 3 ayı kapsayan günlük programını yayımladı.

Buna göre her gün 08.00-11.00 saatlerinde Oval Ofis'te günlük brifinglere katılması gereken Trump, 06.00 civarında kalkmasına rağmen 11.00'e kadar ofise gelmiyor. Yani 'yürütme mesaisi' adı altında her sabah Beyaz Saray'ın ikamet kısmında yaklaşık 5 saat geçiriyor.

Twitter'dan konuyla ilgili açıklama yapan Trump, "Medya benim çalışma programımı elde etmiş. Bu çok kolay bir iş, ama olumsuz değil olumlu haber yapılması gerekirdi. Yürütme Mesaisi terimi kullanıldığında genelde ben çalışıyorum demektir, dinleniyor değil. Muhtemelen belki de eski Başkanların neredeyse hepsinden daha fazla çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Trump şu şekilde devam etti:

"Gerçek şu ki, Başkanlığı devraldığımda Ülkemiz karmaşa halindeydi. Tükenmiş Ordu, Bitmeyen Savaşlar, Kuzey Kore ile Savaş tehlikesi, Yüksek Vergiler ve çok fazla sayıda Düzenleme, Sınır, Göç ve Sağlık Sistemi sorunları ve daha nicesi. Uzun saatler çalışmaktan başka seçeneğim yoktu."

Arada ABD Başkanı'na halk desteğinin yüzde 50'de seyrettiğine dair Rasmussen anketini retweetleyerek "Çok çalışmanın sonucu, teşekkür" mesajını paylaşan Trump, bugün de aynı konuda ısrar etti:

"Benden daha çok çalışan başkan olmadı (miras aldığım kargaşayı temizliyorum)!"

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.