Trump Yahudi karşıtlığıyla suçlanan Omar'ın istifa etmesini istedi

Trump Yahudi karşıtlığıyla suçlanan Omar'ın istifa etmesini istedi

ABD Başkanı Trump, Yahudi karşıtlığıyla suçlanan İlhan Omar'ın sarf ettiği sözler sebebiyle istifa etmesi gerektiğini söyledi ve ‘‘Yahudi karşıtlığının ABD’de yeri yoktur’’ ifadesini kullandı.

Başkan Donald Trump Kongre’nin yeni Demokrat üyelerinden Somalili mülteci Ilhan Omar’ın Kongre üyelerinin İsrail’i para aldıkları için destekledikleri şeklindeki sözlerinden dolayı özür dilemesini ‘‘anlamsız’’ olarak değerlendirdi ve Omar’ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Trump, Salı günü kabine toplantısında ‘‘Yahudi karşıtlığının ABD’de yeri yoktur’’ dedi.

Trump, ‘‘Omar’ın söylediği korkunç bir şeydi. Bence ya Kongre’den ya da kesinlikle Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu’ndan istifa etmeli. Söylediği şey kalbinde çok derin yer etmiş’’ diye konuştu.

Trump, Omar’ın özrünün de “anlamsız” olduğunu ve “bir kelimesini bile inanarak söylemediğini” kaydetti.

Minnesota temsilcisi Omar, Twitter mesajlarıyla Amerikan-İsrail İlişkileri Komisyonu’nu (AIPAC) eleştirmişti.

Twitter mesajında ABD’li Kongre üyelerinin İsrail’e desteğinin lobi grubu ABD-İsrail Halkla İlişkiler Komisyonu’nun yönlendirmesi ve mali desteğiyle olduğunu savunmuştu.

Kendisine Amerikalı siyasetçilere İsrail yanlısı olmaları için kimin para ödediği sorulduğundaysa ABD-İsrail Halkla İlişkiler Komisyonu’nun kısaltması olan ‘‘AIPAC’’ ifadesini paylaşmıştı.

Omar hem Demokrat hem de Cumhuriyetçi partiden tepki görmesinin ardından başka bir tweetle özür dilemiş ve Amerikalı Yahudiler de dahil kimseyi incitmeyi istemediğini söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.