ABD bombardıman uçakları Orta Doğu semalarında

ABD bombardıman uçakları Orta Doğu semalarında

ABD'ye ait 2 adet B-52 bombardıman uçağı, Doğu Akdeniz, Arap Yarımadası ve Kızıldeniz üzerinde uçuş yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri'ne ait bombardıman uçakları pazar günü Orta Doğu bölgeleri üzerinde uçarak gövde gösterisi yaptı.

ABD bombardıman uçaklarının söz konusu eğitim uçuşu, Washington ile Tahran yönetimleri arasında gerilimin arttığı bir dönemde geldi.

İngiltere'deki Fairford Kraliyet Hava Üssü'nden havalanan 2 adet B-52 bombardıman uçağı, Doğu Akdeniz, Arap Yarımadası ve Kızıldeniz üzerinde uçuş yaptı.

ABD bombardıman uçaklarına eğitim uçuşunda Kuveyt ve Suudi Arabistan'a ait savaş uçakları eşlik etti.

Orta Doğu üzerindeki eğitim uçuşlarına dair açıklamalarda bulunan Dokuzuncu Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alexus Grynkewich, "ABD'ye ve ortaklarıma yönelik tehditler yanıtsız kalmayacaktır." ifadesini kullandı.

Grynkewich ayrıca bu tür görevlerin, "düşmanları caydırma ve gerektiğinde boyun eğmelerini sağlama konusundaki ortak yeteneklerini" kanıtladığını söyledi.

4 adet B-52 tipi bombardıman uçağı ağustos ayında İngiltere'deki RAF Fairford üssüne iniş yapmıştı.

USAFE-AFAFRICA Komutanı General James Hecker uçakların İngiltere'ye konuşlandırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Avrupa genelindeki Bombardıman Görev Gücü misyonları, müşterek iş birliğini geliştirmek ve Müttefiklerimiz ortaklığında küresel güç izdüşümünü yansıtmak açısından büyük fırsatlar sunuyor." ifadesinde bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum