ABD borsaları Kovid-19 etkisinden çıkıyor

ABD borsaları Kovid-19 etkisinden çıkıyor

Koronavirüs salgınında yüzde 30 değer kaybeden ABD endeksleri, salgın öncesi seviyelere ulaştı.

Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık yüzde 30 değer kaybeden ABD endeksleri, yeniden toparlanarak salgın öncesi seviyelere ulaştı.

ABD'de S&P 500 ve Nasdaq endeksleri rekorla kapanırken, Dow Jones da Şubat ayındaki rekor seviyelerine yakın seyrediyor.

S&P 500 endeksi yüzde 0.22 artışla günü 3,389.78 puandan, yani koronavirüs salgının öncesi son rekorun kırıldığı 19 Şubat'tan 3 puan yüksekte kapattı. Endeks yıl başından bu yanaysa genelde yüzde 5 yükseldi.

ABD'de hisse senetleri, ABD Merkez Bankası'nın salgına dair benzersiz ekonomik destekler açıkladığı 23 Mart'tan sonra yükselişe geçmişti.

Uzmanlar salgının ortaya çıkışıyla yüzde 33 oranında değer kaybeden piyasaların bu kadar çabuk toparlanmasını beklemediklerini belirtiyor.

Beklenenden iyi gelen ekonomik veriler ile ikinci çeyreğe ait şirket bilançolarının, Amerikan piyasalarındaki pozitif havayı desteklediği belirtiliyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.