ABD destekli güçler Afganistan'da sivilleri vurdu: En az 45 ölü

ABD destekli güçler Afganistan'da sivilleri vurdu: En az 45 ölü

ABD destekli Kabil hükümeti güçleri Afganistan'ın batısında sivillere yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirdi.

ABD tarafından desteklenen Kabil hükümeti güçleri, Afganistan'ın batı kesiminde sivil alanlara bombardıman düzenledi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, dün öğle saatlerinde Afganistan'ın batısındaki Herat iline bağlı Guzara ilçesinde Kabil hükümeti savaş uçakları sivilleri hedef aldı.

Kabil hükümeti yetkilileri, saldırıda Taliban liderlerinin hedef alındığını öne sürse de iddia doğrulanamazken, bölgesel kaynaklar Kabil hükümetinin iddiasını yalanladı. Kabil hükümetine yakın kaynaklardan Pajhwok'a konuşan görgü tanıkları, saldırıda ölenlerin tamamına yakınının siviller olduğunu belirtti.

Hava saldırısının, Kabil hükümeti tarafından kısa bir süre önce serbest bırakılan bir Taliban mensubunun karşılama törenini hedef aldığı ve bu esnada bölgede bulunanların büyük kısmının siviller olduğu ifade edildi.

Saldırıda en az 30 sivilin yaralandığı açıklanırken, yaralılar çevre hastanelerde tedavi altına alındı.

Kabil hükümeti güçleri daha önce de, serbest bırakılan Taliban mensuplarının karşılama törenlerine hava saldırıları düzenlemiş, bu saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti.

Ülkede son dönemde Kabil hükümetinin sivillere yönelik saldırılarını sıklaştırdığı göze çarpıyor.

Haziran ayı sonunda ülkenin güneyindeki Hilmend ilinin Sengin ilçesinde hükümet güçleri pazar yerini bombalamış, saldırı neticesinde en az 50 kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.