Avustralya askerlerinin Afganistan'daki sivil katliamı ortaya çıktı

Avustralya askerlerinin Afganistan'daki sivil katliamı ortaya çıktı

Avustralya ordusuna bağlı askerlerin Afganistan'da toplu bir sivil katliamı yaptığı ortaya çıktı.

Avustralya ordusuna bağlı özel kuvvetlerin Afganistan'da toplu sivil katliamı yaptığı ortaya çıktı.

Avustralya Yayın Kuruluşu ABC'nin yayınladığı araştırma raporuna göre, ordu güçleri 2012 yılında Kandahar ilinde gerçekleştirdikleri bir baskında silahsız 11 Afgan sivili katletti.

Söz konusu olayın, Avustralya güçlerince işlenen ve şimdiye kadar ortaya çıkarılan en büyük sivil katliamı olduğu belirtildi.

Yerel kaynaklarla görüşmeler gerçekleştiren ABC, Kandahar iline bağlı bir köy olan Sera Av'da düzenlenen baskına Kabil hükümeti güçlerinin de katıldığını aktardı. Öğlen saatlerinde bölgeye helikopterlerle indirme yapan ordu güçleri, Taliban mensuplarıyla çatıştıktan sonra, bölgedeki köyde sivillere saldırdı.

Köyde tarımla uğraşan çok sayıda Afgan sivil, tarlalarında çalıştıkları sırada Avustralya güçlerince katledildi.

Avustralya'nın sivil katliamları

Afganistan'da ABD öncülüğündeki askeri işgalin en önemli parçalarından birini teşkil eden Avustralya ordusunun sicili kabarık.

Resmi makamlar, Avustralya ordusunun 2005-2016 yılları arasında savaş kurallarını ihlal ettiği toplam 55 ayrı olayı soruşturuyor.

Avustralya ordusunun, 2012 yılının Mayıs ayında, Afganistan'ın güney kesimindeki Uruzgan ilinin bir köyünde sivilleri katlettiği anlara dair görüntüler de bu yılın Mart ayında ortaya çıkmıştı.

Öte yandan ülkedeki Avustralya askerleri 2007 yılının Ağustos ayında Nazi bayrağı açmış, 2018 yılı Haziran ayında ortaya çıkan skandal infiale sebep olmuştu.

Avustralya'nın Afganistan'daki kayıpları

Avustralya, Afganistan'da ABD öncülüğündeki koalisyon içerisinde bulunan ülkeler arasında, en çok kayıp veren 10 ülkeden biri.

Bugüne dek ülkedeki çatışmalar ve saldırılarda resmi rakamlara göre toplam 41 Avustralya askeri ölürken, 261 asker ise yaralandı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.