ABD Dışişeri Bakanı Pompeo salgın sonrası ilk ziyaretini İsrail'e yaptı

ABD Dışişeri Bakanı Pompeo salgın sonrası ilk ziyaretini İsrail'e yaptı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun İsrail'deki temaslarında, Batı Şeria’nın bazı bölgelerinin ilhak edilme planları en önemli gündem maddesini oluşturuyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Batı Kudüs'te İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında, isim vermeden Covid-19 salgınının başlangıcında bazı bilgileri saklamakla suçlanan Çin'i hedef alan Pompeo, Başbakan Netanyahu'ya hitaben, "Siz (İsrail) iyi bir ortaksınız ve bilgiyi gizlemeye ve üzerini örtmeye çalışan bazı ülkelerine aksine bilgiyi paylaşıyorsunuz. O ülke hakkında da konuşacağız." diye konuştu.

Açıklamasında İran'a yüklenen Pompeo, "İranlılar bu salgın sırasında, Ayetullah rejiminin kaynaklarını terörü teşvik için kullanıyor. Bu durum, ülkeyi (İran) yönetenlerin ruhlarına ilişkin birçok şeyi söylüyor." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Batı Şeria'daki "İlhak" planı

İsrail ziyaretinin en önemli başlıkları arasında yer alan Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim birimleri ile Filistin toprağı olan Ürdün Vadisi'nin "İsrail'e ilhakı" planına da kısaca değinen Pompeo, "Daha yapılacak işler var ve bu konuda ilerleme kaydetmeliyiz." demekle yetindi.

Başbakan Netanyahu ise İsrail ziyaretinden dolayı Pompeo'ya teşekkür etti.

Kendisinin liderliğindeki koalisyon hükümetinin yarın yemin ederek göreve başlayacağını ve bunun ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı Ortadoğu Barış Planı'nın hayata geçirilmesi için bir fırsat olduğunu söyleyen Netanyahu, "Kuracağımız koalisyon hükümeti, ocak ayında Washington'a yaptığım ziyarette Başkan Trump ile mutabık kaldığımız anlayış çerçevesinde barış ve güvenliğin teşvik edilmesine katkı sağlayacak bir fırsat." dedi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.