ABD Dışişleri Bakanı Blinken Afganistan'da

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Afganistan'da

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Afganistan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Afganistan'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Blinken'ın Afgan liderlere ve kamuoyuna Başkan Joe Biden'ın Afganistan'daki tüm askerleri geri çekme ve ABD'nin en uzun savaşını sona erdirme kararını anlatmak için bu ziyarette bulunduğu bildiriliyor.

Amerika'nın Sesi'nin aktardığı habere göre Blinken; Başkan Joe Biden'ın 11 Eylül 2001 saldırılarının 20'nci yıldönümüne kadar Afganistan'da bulunan 2 bin 500 ABD askerini geri çekeceği kararını açıklamasından bir gün sonra Kabil hükümeti lideri Eşref Gani, hükümetin iki numaralı ismi Abdullah Abdullah ve diğer liderlerle bir araya geldi.

Blinken'ın önceden açıklanmayan Afganistan ziyareti, Biden'ın açıklamasının ardından Afganistan'da bulunan yaklaşık 7 bin yabancı askerin birkaç ay içinde ülkeden ayrılacağı açıklamasını da izledi.

Eşref Gani'yle Kabil'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşen Dışişleri Bakanı Blinken, "Ziyaretimle ABD'nin Afganistan'a ve Afgan halkına olan bağlılığını göstermek istedim. Ortaklığımız değişiyor, ancak bu ortaklık dayanıklılığını sürdürüyor" şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price de görüşme ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada Blinken'ın, ABD'nin Afganistan'ın barışçı ve refah içindeki geleceğini desteklediğini ilettiği bildirildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.