ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Bağdat hükümeti başbakanı ile görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Bağdat hükümeti başbakanı ile görüştü

Bağdat Hükümeti Başbakanı Adil Abdulmehdi ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'ne yapılan saldırının ardından iki ülke arasındaki dostane ilişkiler konuşuldu.

Bağdat hükümeti başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Adil Abdulmehdi’nin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD Bağdat Büyükelçiliği binasına yapılan füzeli saldırıyı kınadıklarını belirterek, iki taraf arasındaki dostane ilişkileri vurguladıklarını duyurdu.

İki tarafın Irak’taki yabancı misyonların saldırıya maruz kalmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanan açıklamada, “Başbakan, bölgede gerginliğin yatıştırılması, bütün tarafların Irak’ın egemenliğine saygı duyması ve içişlerine karışmaması gerektiğini söyledi” denildi.

Açıklamada, “ABD Dışişleri Bakanı Pompeo Irak’taki yabancı birliklerin varlığı konusunu ciddi görüşmeler başlatmak için hazır olduğunu ve Irak’ın egemenliğini sağlamak için iş birliği yapmaya hazır olduğunu söyledi” ifadelerine yer verildi.

3 Ocak’ta İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Muhendis, Bağdat’ta ABD’nin düzenlediği hava saldırısında öldürülmesi sonucu Iraklı Şii taraflarınca sert tepkiyle karşılanırken, İran Irak’taki ABD üslerini bombalayarak Iraklı Şii grupları intikam tehdidinde bulunmuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.