ABD Dışişleri: El Kaide hiç olmadığı kadar güçlü

ABD Dışişleri: El Kaide hiç olmadığı kadar güçlü

Amerikalı yetkililer, El Kaide’nin halen daha ciddi bir tehdit olduğu uyarısında bulunuyor.

El Kaide’nin kurucusu Usame Bin Ladin’in oğlu ve olan Hamza Bin Ladin’in öldürüldüğü haberlerine karşın Amerikalı yetkililer, El Kaide’nin halen daha ciddi bir tehdit olduğu uyarısında bulunuyor.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre yetkililer Hamza Bin Ladin öldürülmüş olsa da olmasa da El Kaide’nin gücünün küçümsenmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Amerika Dışişleri Bakanlığı Terörle Mücadele Koordinatörü Büyükelçi Nathan Sales, “Bugün gördüğümüz, hiç olmadığı kadar güçlü bir El Kaide. El Kaide, geride kalan sürede son derece stratejik ve sabırlı biçimde davrandı. Örgüt kendisini yeniden yapılandırırken IŞİD'in tüm dünyanın teröre karşı mücadelesini üzerine toplamasına müsade etti. El Kaide halen daha bu savaşın içerisinde ve biz onlarla mücadele etmeye devam etmek zorundayız” dedi.

Amerika’nın El Kaide konusunda yaptığı değerlendirme Birleşmiş Milletler’in raporuyla da örtüşüyor. BM de örgütü "dirençli" olarak tanımlıyor.

BM raporunda bahsedilen El Kaide’ye yakın gruplar konusunda Sales de kaygılarını dile getiriyor. Bu gruplar arasında Somali ve Kenya’da faaliyet gösteren Eş Şebab,  Batı Afrika'da faaliyet gösteren Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin, Kuzey Afrika'da faaliyet gösteren Mağrip El Kaidesi ve Yemen merkezli Arap Yarımadası El Kaidesi de yer alıyor.

Arap Yarımadası El Kaidesi daha önce de Amerikalı yetkililer tarafından son derece tehlikeli bir grup olarak nitelendirilmiş ve özellikle bomba yapımı konusunda çok ilerlediklerine dikkat çekilmişti.

Sales, “Kimse bu sessizlik dönemini El Kaide’nin terör işini bırakması olarak yorumlama hatasına düşmesin” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.