"ABD ekonomisi bu yıl yüzde 6 daralabilir"

"ABD ekonomisi bu yıl yüzde 6 daralabilir"

Philadelphia FED Başkanı Patrick Harker, yıl sonunda ABD ekonomisinde yüzde 6 daralma olabileceği öngörüsünde bulundu.

Philadelphia FED Başkanı Patrick Harker, ABD'nin koronavirüs salgınını kontrol altına alamadığını ve salgının ekonomiyi ne kadar etkileyeceği konusunda oldukça yüksek seviyede belirsizlik bulunduğunu söyledi.

Foreks'in haberine göre, ortalama tahminler temel alındığında, GSYH'nın 2020'nin ilk yarısında yüzde 20 kadar düşebileceğini ve yılın ikinci yarısında yüzde 13 büyüyebileceğini belirten Harker, yılın tamamında ise ekonomide yüzde 6 daralma olabileceğine işaret etti.

"Bu, glogal finansal kriz sırasında yaşanandan daha keskin bir resesyon" diye konuşan Harker, virüsün izlediği patika ile birlikte tahminlerinde değişmekte olduğunu vurguladı. Ekonomik toparlanmanın yavaş ve uzun olmasının beklendiğini belirten Harker, "Toparlama, 'U'dan çok, Nike'ın sembolüne benzeyebilir" dedi.

FED'in raporu, pek çok işletmenin ekonomik görünüm konusunda belirsizliğe işaret ettiklerini gösterdi.

FED yaptığı değerlendirmede, "Ekonomitk aktivide neredeyse tüm FED bölgelerinde arttı, ancak Covid-19 salgını öncesinde bulunulan seviyenin oldukça altında olmaya devam ediyor. Covid-19 salgınının ne kadar devam edeceği ve ekonomik etkisinin büyüklüğünün ne olacağı konusuna yanıt arandığı ortamda görünümler oldukça belirsiz olmayı sürdürüyor" denildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.