ABD ekonomisi koronavirüs nedeniyle yüzde 5 küçüldü

ABD ekonomisi koronavirüs nedeniyle yüzde 5 küçüldü

ABD ekonomisi koronavirüs salgınının etkisiyle bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 küçüldü.

ABD ekonomisi, koronavirüs salgınından kaynaklı kapanma önlemleri ve karantinaların etkisiyle bu yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 5 küçüldü.

ABD'de GSYİH geçen yılın son çeyreğinde yüzde 2.1 büyüme kaydetmişti.

Ticaret Bakanlığı tarafından Perşembe günü açıklanan verilere göre ABD GSYİH'sinin üçte ikisinden fazlasını oluşturan kişisel tüketim, geçen yılın son çeyreğinde yıllık yüzde 1.8 artmasının ardından, yılın ilk üç aylık döneminde yüzde 6.8 azaldı.

ABD'nin ihracatı yıllık yüzde 9.0 azaldı. Önceki tahmin yüzde 8.7 azalma olduğu yönündeydi. İthalat yüzde 15.7 geriledi.

ABD ekonomisi 2019 yüzde 2.3 ile art arda onuncu yıllık büyümesini kaydetmişti. Ancak pandeminin hem arz hem de talepte frene basmasıyla birlikte dünyanın en büyük ekonomisi sert bir darbe alarak Şubat ayında resesyona girdi.

Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu (NBER) bu ay başında ABD'nin resmi olarak resesyonda olduğunu açıklamıştı. Ekonomistler, gelecek hafta bitecek ikinci çeyrekte 1947'ye kadar uzanan verilere göre en sert çeyreklik daralmanın kaydedilmesi bekliyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.