ABD'de vaka sayısı 3 milyona yaklaştı

ABD'de vaka sayısı 3 milyona yaklaştı

Ölü sayısının 130 bini geçtiği ABD'de toplam koronavirüs vaka sayısı 3 milyona yaklaştı.

ABD'de koronavirüsün neden olduğu can kaybı 130 bini geçerken, ülke genelinde toplam vaka sayısıysa 3 milyona yaklaştı. Birçok bölgede yeni vakaların yeniden hızla artışa geçmesi, Başkan Donald Trump’ın krizi yönetme şekline karşı eleştirilerin yoğunlaşmasına neden olurken, ekonomiyi yeniden faaliyete geçirme çabalarını da sekteye uğratıyor.

Salgını yol açtığı can kaybı oranı her ne kadar düşüşe geçmiş olsa da, uzmanlar ölümlerin vakaların tespit edilmesinden haftalar ya da aylar sonra gerçekleştiğine, bu nedenle de ölüm oranlarındaki mevcut düşüşün belirleyici bir unsur olmadığına dikkat çekiyor.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre, birçok yerde önlemlerin gevşetildiği ve ekonominin önemli oranda yeniden hayata geçirildiği ABD'de 39 eyalette vaka sayıları artıyor. Bunlar arasında 16 eyalette bu ay içinde bugüne kadarki en yüksek günlük vaka sayıları kaydedildi. Florida, bir günde 11 bin vaka tespitiyle Avrupa ülkelerinde bir günde kaydedilen vaka sayısının da üzerine çıktı.

Sağlık uzmanları, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü’nde kalabalık halinde toplanmama uyarısında bulunmuştu.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tahminlerine göre, 25 Temmuz itibariyle Covid-19 ölümleri ülke genelinde 140 bin ile 160 bine ulaşacak.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.