ABD'de rekor vaka artışı

ABD'de rekor vaka artışı

ABD’de koronavirüs vakaları 69 binin üzerine çıkarak rekor kırdı.

ABD’de yeni koronavirüs vakaları Cuma günü 69 binin üzerine çıkarak rekor kırdı.

Aralarında Alaska, Georgia, Idaho, Iowa, Louisiana, Montana, Ohio, Utah ve Wisconsin’in de bulunduğu dokuz eyalette de bir günde görülen vaka sayısında rekor kırıldı.

Salgının merkezlerinden biri haline gelen güneydeki Teksas eyaletinde Vali Greg Abbott, sosyal mesafe ve maske takılması kurallarıyla da eyaletteki vaka sayısının azaltılamaması halinde yeni önlemler alınacağını bildirdi.

Yerel televizyon kanalı KLBK TV’ye konuşan Abbott aksi takdirde iş yerlerinin kapanmasının söz konusu olabileceği uyarısında bulundu ve bunun istediği en son şey olduğunu söyledi.

Ülkenin en kalabalık eyaleti California’da ise yetkililer koronavirüsün cezaevlerinde yayılmasını önlemek için 8 bin mahkumu serbest bırakmaya hazırlandığını açıkladı. San Francisco yakınındaki San Quentin Cezaevi’ndeki mahkumların neredeyse yarısının koronavirüse yakalandığı belirtildi.

Florida son aylarda ABD’de salgının en yoğun olduğu merkezlerden biri haline geldi.

Perşembe günü eyalette 120 kişi, Cuma günüyse 92 kişi hayatını kaybetmişti. Yine Cuma günü 11 bin 433 yeni vaka kayıtlara geçti ve yaklaşık 7 bin kişi hastaneye kaldırıldı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.