ABD'de bir günde 50 bine yakın vaka

ABD'de bir günde 50 bine yakın vaka

ABD'de bir günde 45 bin 242 yeni koronavirüs vaka tespit edildi. Böylece ülkede bir günde en çok vaka görülen gün olarak rekor kırıldı.

Koronavirüs salgını başladığından bu yana Cuma günü ABD’de bir günde en çok vaka görülen gün olarak kayda geçti. Ülke genelinde bir günde 45 bin 242 yeni vaka tespit edildi. ABD'de toplam tespit edilen vaka sayısı da 2,5 milyonu aştı.

ABD'de belirli eyaletlerde kısıtlamaların kaldırılması ve polis karşıtı sokak eylemlerinin ardından bazı noktalarda vaka sayılarında ciddi artışlar görülüyor.

Salgının etkili olduğu Florida eyaletinde son 24 saatte 8 bin 942 yeni vaka tespit edildiği açıklandı. Bu vaka sayısı da rekor olarak kayda geçti.

Alaska’da da valilik acil durum ilan etti ve maskesiz sokağa çıkmayı yasakladığını açıkladı.

Gençler arasında yayılıyor

Başkan Yardımcısı Mike Pence de konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede son günlerde salgının özellikle gençler arasında yayılmaya başladığının gözlemlendiğini söyledi. Pence, çoğunlukla 35 yaşın altındaki kişilerde son günlerde koronavirüs tespit edilmeye başlandığını birçok vakanın da herhangi bir belirt göstermeyen taşıyıcı durumunda olduğunu belirtti.

ABD'de bugüne dek salgın nedeniyle ölen kişi sayısı da 128 bine yaklaştı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.