'ABD'de koronavirüs gençler arasında yayılıyor'

'ABD'de koronavirüs gençler arasında yayılıyor'

ABD'li yetkililer koronavirüsün 20'li ve 30'lu yaşlardaki insanlarda görülmeye başladığını açıkladı.

ABD'li yetkililer ülkede normale dönen Florida, Güney Carolina, Georgia, Teksas ve diğer eyaletlerdeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayısındaki artışa dikkat çekti. Bazı yetkililer test sayısının arttığını söylerken bazıları ise ABD'de sosyal mesafenin yerine getirilemediğini söyledi. 

Mississipi'den bir sağlık yetkilisi, son haftalarda eyaletteki sosyal mesafeye uyumun 'hayal kırıklığı yaratacak kadar düşük' seviyelerde olduğunu söyledi. 

Florida Valisi Ron DeSantis, vakaların radikal bir şekilde 20'li ve 30'lu yaşlarda gençlerde yoğunlaşmaya başladığını söyledi. DeSantis, test sonucu pozitif çıkan gençlerin çoğunlukla asemptomatik vakalar olduğunu söyledi.

Uzmanlar Florida'daki vaka artışına karşı uyararak ABD'de koronavirüsün merkez üssünün Florida olabileceği uyarısında bulundu. Florida'da dün günlük yeni vaka sayısı 4 bin 49 oldu. 

Güney Carolina eyaletinde de sağlık yetkilileri 30 yaş altı insanlarda pozitif test sonuçlarının arttığını söyledi. Eyaletin toplam vakalarının yüzde 18'inin 21 ve 30 yaş arasında olduğu belirtildi. Güney Carolina Sağlık ve Çevre Kontrolü Departmanı'ndan Dr. Brannon Traxler, "Bu artış gençlerin ve genç yetişkinlerin Covid-19'a bağışıklığı olmadığının bir göstergesi" dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.