Fransa'da çocuklarda koronavirüs bağlantılı olduğu düşünülen Kawasaki hastalığı yayılıyor

Fransa'da çocuklarda koronavirüs bağlantılı olduğu düşünülen Kawasaki hastalığı yayılıyor

Covid-19 virüsü ile bağlantılı olduğu düşünülen Kawasaki hastalığına yakalanan çocuk sayısı 135’i buldu.

Fransa’da, Covid-19 virüsü ile bağlantılı olduğu düşünülen Kawasaki hastalığına yakalanan çocuk sayısının 135’i bulduğu ve şu ana kadar bunlardan birisinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Fransa Sağlık Genel Müdürlüğü, Covid-19 salgının ardından, başta İtalya ve İngiltere’de de çocuklarda görülen Kawasaki hastalığına ülke genelinde yakalanan çocuklarla ilgili son bilgileri paylaştı.

Buna göre, salı günü 125 Kawasaki hastası çocuk sayısı, bugün itibarıyla 135’e çıktı. Açıklamaya göre, bu çocukların yaklaşık yarısı yüksek ateşle yoğun bakımda tedavi altında tutuluyor.

Avrupalı doktorlar tarafından Covid-19 ile bağlantılı olduğu düşünülen Kawasaki’nin belirtileri, daha çok çocuklarda el, dil ve gözlerin kırmızılaşmasıyla birlikte, bazı vakalarda kalp damarlarının genişlemesi olarak biliniyor.

Lenf bezlerinin büyümesi, gözlerde iltihaplanma olması da belirtiler arasında yer alırken, en büyük sorun kalp damarlarının iltihaplanması olarak görülüyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.