Sivrisinekler koronavirüs taşır mı?

Sivrisinekler koronavirüs taşır mı?

"Asya Kaplan sivrisineği veya yaygın olan sivrisineklerin Kovid-19’u taşımadıkları anlaşıldı."

İtalya Ulusal Sağlık Enstitüsü’nün (ISS) yayınladığı bir araştırmaya göre, sivrisineklerin yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) taşıdığına dair bulgulara rastlanılmadı.

AFP’nin haberine göre Enstitü, sıtma veya dang humması gibi hastalıkları bulaştırdığı bilinen sivrisineklerin, koronavirüsü bulaştırdığını gösteren bulgulara rastlamadıklarını belirtti. 

Venedik merkezli Deneysel Hayvan Sağlık Enstitüsü işbirliği ile yürütülen son araştırmanın sonuçları, Asya Kaplan sivrisineği veya yaygın olan sivrisineklerin Kovid-19’u taşımadıklarını gösterdi.

Enstitü’den yapılan açıklamada, “Testler, sivrisineklere enjekte yoluyla aktarılan ve salgını taşıyan kandaki virüsün çoğalmadığını gösterdi. Bu nedenle böceklerin ısırıkla virüsü bulaştırmaları imkansızdır” denildi.

AFP’nin resmi kaynaklara dayandırdığı verilere göre, dün saat (GMT) 19.00 itibariyle, dünya genelinde 483 bin 872 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Salgının başlangıcından bu yana 196 ülke ve bölgede vaka sayısı 9 milyonu aştı. Dünya genelinde Kovid-19 tespit edildikten sonra sağlığına kavuşanların sayısı 4 milyon 699 bin 300’e yükseldi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.