ABD: Esed rejimi Münbiç'te değil

ABD: Esed rejimi Münbiç'te değil

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon, Menbiç'te Esed rejimi unsurlarının bulunduğu iddialarının doğru olmadığını açıkladı.

ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye rejim birliklerinin Münbiç'te olduğu iddiasını yalanladı. Associated Press'in (AP) nin haberine göre koalisyondan yapılan açıklamada hükümet birliklerinin kente girdiği açıklamasının “doğru olmadığı” belirtildi. ABD birliklerinin kentte devriye görevi yapmaya devam ettiği kaydediliyor.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü Yarbay Earl Brown "Münbiç kentindeki değişikliklere ilişkin doğru olmayan haberler olmakla birlikte (ABD öncülüğündeki koalisyon) bu iddiaların doğru olduğuna dair bir belirti görememiştir" dedi. Brown tüm taraflara "Münbiç'in bütünlüğü ve kent sakinlerinin güvenliğine" saygı gösterme çağrısı yaptı. CENTCOM Sözcüsü "Misyonumuz değişmedi. Güçlerimizi temkinli ve kontrollü bir biçimde çekerken, birliklerimizi ve sahadaki partnerlerimizi güvence altına almak için mümkün tüm tedbirleri alacağız ve bu sırada koalisyon partnerlerini desteklemeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Suriye rejimi ordusu, Cuma günü askeri güçlerinin Türkiye sınırı yakınlarındaki Münbiç'e girdiğini ve kentte Suriye bayrağının çekildiğini duyurmuştu. Rejim ordusu sözcüsü televizyondan yayınlanan açıklamasında ordunun "terörizmi yerle bir etmeye ve tüm işgalcileri yenmeye kararlı olduğunu” söylemişti. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de 300'den fazla rejim askerinin Münbiç'e girdiğini açıkladı.

Münbiç'teki yerel yönetimden Nura el Hamid de Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada Suriye rejim güçlerinin kent merkezine girmeyeceğini ancak Türkiye destekli gruplarla YPG arasında oluşan geçici sınır çizgisine konuşlanacağını söyledi. Hamid, ABD ve Fransa koalisyon güçlerinin mevcut mevkilerinde konuşlu olmaya devam ettiğini ve devriye görevlerini sürdürdüklerini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.