Rusya'dan Esed rejiminin Münbiç'e girmesine ilişkin açıklama

Rusya'dan Esed rejiminin Münbiç'e girmesine ilişkin açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov 'Esed rejiminin Münbiç'e girmesinden memnun olduklarını' belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, YPG'nin denetiminde olan Münbiç'in kontrolünün Esed rejimine geçmesini onaylayıp onaylamadıkları sorusu karşısında, "Elbette (onaylıyoruz). Bu (Suriye'deki) durumun istikrar kazanması bakımından olumlu bir adım" dedi.

Peskov ayrıca, "(Suriye'de) rejim güçlerinin kontrolündeki bölgelerin genişlemesi pozitif bir eğilim" diye ekledi.

Kremlin Sözcüsü, YPG'nin, Münbiç'e girmesi için Esed rejimine yaptığı çağrının, yarın üst düzey Türk heyetinin Moskova'ya gerçekleştireceği ziyarette ele alınacağını da belirtti.

Lavrov'dan Türkiye'nin açıklamalarına yönelik değerlendirme

Münbiç'e Esed rejimi güçlerinin bayrak diktiği haberleri gelmeden hemen önce, Türkiye'nin Fırat Nehri'nin doğusu ve Münbiç'te harekat düzenleme planları sorulan Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ankara'nın, Suriye'nin doğusunda yeni terör karşıtı eylemler düzenleme planlarını; Suriye topraklarında terörizmin kalıntılarının yok edilmesi, Suriye'nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün yeniden sağlanması üzerinden değerlendiriyoruz."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.