YPG/PKK Münbiç'i Esed rejimine teslim ediyor

YPG/PKK Münbiç'i Esed rejimine teslim ediyor

YPG/PKK güçlerinin Münbiç kentinden geri çekilip, bölgeyi Esed rejimi unsurlarına bırakacağı belirtildi.

Ana omurgasını PKK'nın Suriye yapılanması YPG güçlerinin oluşturduğu "Suriye Demokratik Güçleri" (SDG) kaynakları tarafından yapılan açıklamaya göre, YPG'ye bağlı güçler kısmen Münbiç kent merkezinden çekilmeye başladı ve kentin Esed rejimine teslim süreci başlatıldı.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göreyse, Rusya ve İran destekli Esed rejimine bağlı unsurlar sabah saatlerinden itibaren kente girmek için hazırlık yapıyor. 

Suriye sahasından haber aktarımı yapan bazı kaynaklara göreyse, ABD'nin Suriye'den çekileceği açıklamasından sonra YPG ile Esed rejimi arasında başlayan görüşmelerin ilki, Münbiç'in rejim unsurlarına teslim edilmesi anlaşmasıyla sonuçlandı.

Esed rejimi Münbiç'e girmeye başladı

Reuters'ın son dakika gelişmesi olarak geçtiği habere göreyse Esed rejimine bağlı güçler Münbiç kentine girmeye başladı.

Esed rejimine bağlı kaynaklar tarafından yapılan açıklamadaysa, rejim unsurlarının Münbiç'e girdiği ve kent merkezine bayrak diktiği iddia edildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'Münbiç' açıklaması

Öte yandan bu sabah yaşanan gelişmelerin ardından Milli Savunma Bakanlığı Münbiç ile ilgili açıklama yayınlandı.

Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı açıklamanın içeriği şu şekilde:

"Münbiç’le ilgili gelişmeler kapsamında doğruluğu şüpheli bir takım açıklamalar yapılmaktadır. Bölgeyi silah zoruyla kontrol eden YPG/PKK terör örgütünün, bölge halkı adına açıklama yapma ve diğer unsurları davet etme hakkı ve yetkisi yoktur. Tüm tarafları bölgeyi daha fazla istikrarsız hale getirecek kışkırtıcı eylem ve söylemlerden uzak durma konusunda uyarıyoruz. Konu tarafımızdan yakinen takip edilmektedir."

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.