ABD eski Dışişleri Bakanı Kerry: Trump demokrasimizi zayıflatıyor

ABD eski Dışişleri Bakanı Kerry: Trump demokrasimizi zayıflatıyor

ABD eski Dışişleri Bakanı John Kerry 'ABD Başkanı Donald Trump’ın dış politikada ABD halkını utandırdığını ve demokrasiyi zayıflattığını' belirtti.

Eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Demokrat Parti'yi destekleyen mektubunda ABD Başkanı Donald Trump'la ilgili eleştirilerde bulundu.

Trump döneminde ABD demokrasisi konusunda endişe duyduğunu belirten Kerry "Bu başkanın diplomasiyi tamamen gözardı etmesi uluslararası arenada halkımızı utandırdı. Trump demokrasimizin temelini zayıflattı. Bizi geri çekip, ABD liderlerinin dünyayı bir araya getirmek için İkinci Dünya Savaşı'ndan beri kurduğu kurum ve ittifakları tehdit ederek, içeride ülkemizi böldü, dünyada da ABD'yi izole etti" ifadelerini kullandı.

Kerry, Trump'ın bir daha başkan seçilmesi halinde ‘ABD demokrasinin var olamayacağını' belirterek, ‘bu kaosa' son vermenin tek yolunun bu yıl ülke çapında koltukları kazanmak ve 2020'de Beyaz Saray için bir Demokrat seçilmesi olduğunu kaydetti.

Kerry mektubunda kamu hizmetinde olduğu yıllar boyunca ABD'nin ulusal güvenliğini tweet'lerle tehdit eden bir başkan görmediğini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.