"Trump demokrasi için tehlike"

"Trump demokrasi için tehlike"

İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff, ABD Başkanı Donald Trump’ın demokrasiye tehdit oluşturduğunu söyledi.

ABD hafta ortasında yapılması planlanan Temsilciler Meclisi’ndeki azil oylamasına odaklanmış durumda. Azil soruşturmasını yürüten Temsilciler Meclisi’ndeki komisyonların başkanları televizyon kanallarında açıklamalarda bulundu.

Bu komisyonlardan biri olan İstihbarat Komisyonu Başkanı Adam Schiff, ABD Başkanı Donald Trump’ın demokrasiye tehdit oluşturduğunu belirtti.

Schiff bu açıklamasını ABC televizyonunda katıldığı bir programda yaptı. Aynı programda Trump’a azil suçlamalarını yönelten Adalet Komisyonu’nun Başkanı Jerrold Nadler da konuştu. Nadler ve Schiff, anayasal yükümlülüklerini yerine getirdiklerini belirttiler.

Schiff, Trump’a yöneltilen azil suçlamalarından biri olan görevi kötüye kullanmanın durmadığını vurguladı ve Trump’ın hala Ukrayna ve Çin’e Biden ailesini soruşturma çağrısı yaptığını, kişisel avukatı Rudy Giuliani’nin sahte soruşturma için Ukrayna’ya seyehat ettiğini hatırlattı.

Schiff seçime yönelik tehdidin devam ettiğini kaydetti ve bunun açık, net bir tehlike olduğunu vurguladı. Schiff, Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçi üyelerin görevlerini yapmayı reddettiğini de söyledi.

Trump’a yönelik azil kararına Temsilciler Meclisi’nde çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun ardından Ocak ayında da Trump’ın Senato’da yargılanmasının gerçekleştirilmesi bekleniyor. 100 üyeli Senato Trump’ın görevden alınıp alınmayacağına karar verecek. 53 Cumhuriyetçi üyenin bulunduğu Senato’da Trump’ın görevden alınması beklenmiyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.