Trump'ın azli: ABD'liler sürece nasıl bakıyor?

Trump'ın azli: ABD'liler sürece nasıl bakıyor?

ABD'de yapılan ankete göre, katılanların yüzde 51’i ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden alınmasına karşı çıkarken, yüzde 45’i ise görevden alınmasını desteklediğini belirtti.

Yeni ekonomik veriler, ABD Başkanı Donald Trump’ın azil soruşturmasına rağmen göreve geldiğinden bu yana en yüksek onay oranına ulaşmasına yardımcı oldu.

Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan son ankette, Trump’ın onay oranının yüzde 43’e çıkmış olmasına rağmen, bu sayı eski ABD başkanlarının onay oranlarının çok altında kalıyor.

Son veriler, Trump’ın Başkanlık görevini tehdit eden azledilmesine soruşturmasına rağmen var olan desteği ortaya koyuyor. Temsilciler Meclisi ise, yarın ABD Başkanı’nın görevini kötüye kullandığı gerekçesi ile başlattığı azil maddelerini onaylayabilir.

Bu ay başında Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan bir başka ankette, Trump’a destek oranı yüzde 41 iken, yüzde 55’lik bir kesim ise destek vermedi. Geçtiğimiz Ekim ayında yapılan bir ankette ise bu oran yüzde 38’e karşılık yüzde 58 idi.

ABD Başkanı Trump’a verilen bu desteğin, düşük işsizlik oranları ve rekor büyüme yaşayan ekonomiye olan olumlu bir bakıştan kaynaklandığı düşünülüyor. Son ankete katılanların dörtte üçü, yüzde 73’lük bir oranla ekonominin iyiye gittiğini belirtti.

Quinnipiac Üniversitesi uzmanlarından Mary Snow konu ile ilgili yaptığı açıklamada, her ne kadar ABD tarihinde azledilme soruşturması ile karşı karşıya kalan üçüncü başkan olsa da, ekonominin güçlü olması sebebiyle, Trump’a verilen destekte artış yaşandığını belirtti.

Azil süreci

Ayrıca ankete katılanların yüzde 51’i Trump’ın görevden alınmasına karşı çıkarken, yüzde 45’i ise Trump’ın görevden alınmasını desteklediğini belirtti. Ekim ayında ise bu rakamlar, yüzde 45’e karşılık yüzde 48 idi.

Ankette partiler baz alındığında, Cumhuriyetçilerin yüzde 95’i Trump’ın azledilmesine karşı çıkarken, Demokratların yüzde 86’sı ise azledilme sürecine destek veriyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.