ABD: F-35'leri Türkiye'den geri alma planı yok

ABD: F-35'leri Türkiye'den geri alma planı yok

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü, ABD'nin Luke Hava Üssü'ndeki Türk pilotların F-35 eğitiminin devam edeceğini ve iki F-35 uçağının Türkiye'den geri alınmayacağını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü, Türkiye ile yaşanan F-35 krizine değindi.

ABD'nin Arizona eyaletinde bulunan Luke Hava Üssü'ndeki iki F-35 uçağının Türkiye'den geri alınmayacağını belirten Sözcü, "Luke Hava Üssü’ndeki Türk pilotların F-35 eğitimi devam edecek. ABD’nin Hava Üssü’ndeki iki F-35 uçağını Türkiye’den geri alma planı yok" ifadelerini kullandı.

ABD ile Türkiye arasında yaşanan S-400 krizi F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatının askıya alınmasına neden olmuştu. İki ülke arasında hala devam eden gerilimin nasıl sonuçlanacağı merak konusu. 

Daha önce konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin S-400 anlaşmasına sadık olduğunu söylemişti. Pentagon Sözcüsü Yarbay Mike Andrews ise Türkiye'ye F-35 teslimatını askıya aldıklarını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum