ABD: Türkiye'ye F-35 teslimatını askıya aldık

ABD: Türkiye'ye F-35 teslimatını askıya aldık

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın alması nedeniyle F-35 savaş uçağı parçalarının teslimatını askıya aldıklarını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemlerini satın alma kararını gerekçe göstererek F-35 savaş uçaklarına ait parçaların teslimatını askıya aldıklarını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Yarbay Mike Andrews, "Türkiye'nin S-400 teslim almaktan vazgeçtiğine ilişkin net bir karar beklenirken, F-35'lerin operasyonel kapasitesiyle bağlantılı teslimat ve faaliyetler askıya alınmıştır. Türkiye ile bu önemli konudaki diyaloğumuz ise sürmektedir" diye konuştu.

Pentagon'un açıklaması, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alma planı karşısında teslimatı durdurabileceğine ilişkin en somut adım.

Pentagon Sözcüsü, üretimde bir aksama olmaması için ise Türkiye dışında başka ülkelerin de değerlendirileceğini söyledi. Türkiye F-35 savaş uçaklarının bazı parçalarını tedarik ediyor.

ABD defalarca Ankara'ya Rusya'dan S-400 alırsa F-35 projesinden çıkarılma riskiyle yüz yüze kalacağı uyarısında bulunmuş, Ankara ise geri adım atmamıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.