ABD, Fırat'ın doğusundaki üsten görüntüler yayınladı

ABD, Fırat'ın doğusundaki üsten görüntüler yayınladı

YPG/PKK kontrolündeki bölgeden yayınlanan görüntülerde ABD Hava Kuvvetleri'ne ait savaş helikopterleri görülüyor.

ABD askeri kaynakları tarafından kısa bir süre önce yayınlanan görüntülerde, Rakka'nın kuzeyindeki Ayn İsa bölgesi yakınlarında bulunan bir üste konuşlu savaş helikopterleri görülüyor.

AH-64E Apache ve UH-60 Black Hawk tipi helikopterlerin görüntülerinin yer aldığı videonun, Rakka'nın kuzeyindeki Lafarge çimento fabrikasından aktarıldığı ifade ediliyor.

Üs olarak kullanılan Lafarge çimento fabrikasının konumu:

30 Haziran 2018 tarihinde Suriye'deki Ayn İsa yakınlarında bir üste kaydedildiği ifade edilen görüntülerde, AH-64E Apache tipi saldırı helikopterinin uçuş öncesi son operasyonel kontrollerinin gerçekleştirildiği görülüyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon, geçtiğimiz dönemde IŞİD'e karşı Suriye'de düzenlenen operasyonlarda kara gücü olarak kullandığı YPG/PKK güçlerine yoğun hava desteği sağlıyordu. 

ABD ordu kaynakları tarafından servis edilen video:

Apache helikopterler ve A-10 savaş uçaklarıyla yoğun olarak yakın hava desteği sağlanan güçlerin, IŞİD karşısında ilerlemesi bu şekilde sağlanabilmişti.

Aynı şekilde Türkiye'deki İncirlik Hava Üssü'nde bulunan A-10 Thunderbolt tipi savaş uçaklarıyla da ABD tarafından YPG/PKK güçlerine hava desteği sağlanmıştı. ABD IŞİD'e yönelik operasyonların kısmen sona ermesinin ardından A-10'ların önemli bir kısmını Afganistan'a gönderdi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.