PKK'ya hava desteği artıyor: ABD'den İncirlik'e A-10 takviyesi

PKK'ya hava desteği artıyor: ABD'den İncirlik'e A-10 takviyesi

3 adet A-10 Thunderbolt II uçağı ABD'den Adana'daki İncirlik Üssü'ne nakledildi

ABD'nin Georgia eyaletindeki Moody Hava Üssü'nde bulunan 74. Savaş Filosu'ndaki 3 adet A-10 Thunderbolt II uçağı Adana'daki İncirlik Üssü'ne nakledildi

İncirlik Hava Üssü 39. Kanat Üs Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Georgia eyaletindeki Moody Hava Üssü'nden, "tank katili" veya "tank avcısı" olarak bilinen 3 adet  A-10 Thunderbolt II uçağı, İncirlik'teki ABD 39. Kanat Üs Komutanlığı bünyesine kaydırıldı.

Açıklamada uçakların  Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine karşı kullanılmak üzere Georgia eyaletinden Türkiye'ye kaydırıldığı belirtilirken, İncirlik'teki A-10 Thunderbolt II savaş uçağı sayısının son takviyeyle 12'den 15'e çıktığı kaydedildi.

YPG'ye hava desteğinde kullanılıyor

ABD'nin İncirlik Üssü'ne naklettiği A-10'lar uzun bir süredir PKK'nın Suriye kolu olan YPG'ye hava desteği sağlanmasında kullanılıyor. Bölgede YPG'nin omurgasını oluşturduğu 'Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD'e karşı düzenlediği saldırılarda A-10'ların etkin olarak kullanıldığı biliniyor.

Kaynak: AA, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.