ABD Gazze'ye "insani yardım" amacıyla liman kuracak

ABD Gazze'ye "insani yardım" amacıyla liman kuracak

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze Şeridi'nde "insani yardım" amacıyla bir liman inşa edeceklerini açıkladı.

Başkan Joe Biden gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında Gazze konusunda açıklamalarda bulundu.

Biden'ın açıklamalarında "Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırılması" amacıyla geçici bir liman inşası da vardı. Buna göre ABD ordusu bölgede kritik ihtiyaç duyulan gıda ve tıbbi malzemelerinin sevkiyatı için bir liman kurmaya başlayacak.

Ancak Biden, bu süreçte ABD'nin bölgeye asker sevk etmeyeceğini kaydetti.

Biden "Geçici bir liman, Gazze'ye her gün giren insani yardım miktarında büyük bir artış sağlayacaktır. İsrail de üzerine düşeni yapmalıdır. İsrail Gazze'ye daha fazla yardım girmesine izin vermeli ve insani yardım çalışanlarının çapraz ateş altında kalmamasını sağlamalıdır." ifadelerini kullandı.

Biden, insani yardımın pazarlık konusu yapılamayacağını belirtirken, çatışmanın tek gerçek çözümünün iki devletli bir çözüm olduğunu da sözlerine ekledi.

Liman planı kapsamında ABD'nin Güney Kıbrıs'ı lojistik bir merkez olarak kullanacağı belirtiliyor.

ABD, 7 Ekim'den bu yana İsrail'e başta büyük tahribata yol açan bombalar olmak üzere milyarlarca dolar silah sağladı.

Son dönemde artan uluslararası baskı ABD'nin Gazze'ye insani yardım gönderme konusunda adımlar atmasına yol açtı. Son günlerde ABD bölgeye havadan yardım da atmıştı.

ABD yönetimi dış baskının yanı sıra artan bir seçmen baskısıyla da karşı karşıya. Kasım ayında yapılacak seçimler öncesinde gerçekleşen ön seçimlerde birçok seçmen Biden'a tepki oyu vermiş ve İsrail'e destek karşısındaki rahatsızlıklarını ortaya koymuştu.

Liman inşası planının, Biden'ın kendisine yönelik artan kamuoyu baskısını hafifletmeye yönelik bir adım olabileceği değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.