ABD gizli görüşmelerde İran'dan Husi saldırılarını durdurmasını istedi

ABD gizli görüşmelerde İran'dan Husi saldırılarını durdurmasını istedi

ABD'nin Umman aracılığıyla gerçekleştirilen gizli görüşmelerde İran'dan Husilerin saldırılarına engel olmasını istediği bildirildi.

ABD'nin bu yılın başlarında Umman'da yapılan gizli dolaylı görüşmelerde İran'dan Husilerin ticari gemilere yönelik saldırılarını durdurmasını istediği bildirildi.

Financial Times'ın haberine göre, ABD'nin İran'ın nükleer programıyla ilgili endişelerini dile getirmesini de içeren görüşmeler, ABD ve İran'ın 10 ay sonra ilk kez bir araya geldiği görüşmeler oldu.

Geçmiş müzakerelerde olduğu gibi ABD ve İran doğrudan görüşmelere katılmadılar ve mesajların iletilmesi için Ummanlı yetkililer aracı oldu.

Söz konusu görüşme, tarafların Gazze'deki savaşın bölgesel bir çatışmaya dönüşmesini önlemek için diplomasi araçlarını nasıl kullandıklarını vurguladı.

Financial Times'a göre Beyaz Saray'ın üst düzey Orta Doğu danışmanı Brett McGurk ve İran elçisi Abram Paley ABD tarafındaki görüşmelere liderlik ederken, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Bakıri Kani İran'ı temsil etti.

Görüşmelerden nasıl bir sonuç çıktığı ve görüşmelerin sürüp sürmediği belirsizliğini koruyor.

Husiler Kasım ayında Kızıldeniz'de ticari gemilere saldırmaya başlamış ve bunu Gazze'deki Filistinlilerle dayanışma amacıyla yaptıklarını açıklamıştı.

ABD ve İngiltere Husilere doğrudan saldırılarla karşılık verdi.

Bölgede saldırılar yer yer devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.