"ABD Hafter'e bağlı milis güçlerin dağıtılmasını istiyor"

"ABD Hafter'e bağlı milis güçlerin dağıtılmasını istiyor"

ABD'nin, Libya'da Halife Hafter'e bağlı milis güçlerin dağıtılmasını istediği belirtildi.

ABD'nin, Libya'da Halife Hafter'e bağlı milis güçlerin dağıtılmasını istediği belirtildi.

ABD DIşişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu adlı oluşumun yetkilileri 1 Temmuz'da ABD'li yetkililer ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Telekonferans yoluyla gerçekleştirilen görüşmede Libya'daki son durum ele alındı. ABD'li yetkililer bir hafta önce de Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) yetkilileriyle yüz yüze bir görüşme gerçekleştirmişti.

Son dönemde bölgesel ve küresel aktörlerin Libya üzerindeki ağırlığı artarken, siyasi çözüm için girişimler de sürüyordu. ABD'nin, bölgede kendi çıkarlarının korunduğu bir siyasi çözüm için girişimlerini sürdürdüğü göze çarpıyor.

Hafter tarafıyla yapılan görüşmede ise ABD, ülkedeki milis güçlerin dağıtılmasının gerekliliği üzerinde dururken, Hafter'in Rusya ile ve Rus paralı asker şirketi Vagner ile olan ilişkisinden duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

Rus paralı askerler ile birlikte petrol sahalarının kapatılmasının, ABD'nin de Libya'nın da çıkarlarını zedelediği ifade edildi.

ABD aynı zamanda Libya'ya dış müdahaleye de karşı olduklarını vurgularken, BM öncülüğündeki siyasi müzakerelere dönülmesi gerektiğini dile getirdi.

Libya'da Türkiye destekli UMH ile Rusya, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Hafter güçleri arasında savaş Sirte önlerinde düğümlenmişti.

Bölgede uzlaşı sağlanması için başlayan siyasi temaslarda henüz bir sonuç alınabilmiş değil.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.