ABD halkının çoğunluğuna göre Donald Trump bir ırkçı

ABD halkının çoğunluğuna göre Donald Trump bir ırkçı

ABD'de düzenlenen bir anket, halkın büyük bir kısmının Donald Trump'ın ırkçı olduğunu düşündüğünü ortaya koyuyor.

Associated Press-NORC ortaklığında ABD Başkanı Donald Trump hakkında yapılan anketten çarpıcı sonuçlar çıktı. Anket sonuçlarına göre, Amerikalıların çoğunluğu Trump'ın 'ırkçı' olduğunu düşünüyor.

Anket sonuçlarına göre Amerikalıların yüzde 57'si Trump politikalarının Müslümanlar için, yüzde 56'sı Hispanikler için, yüzde 47'si ise siyahiler için kötü olduğu düşünüyor.

ABD'li yetişkinlerin yüzde 57'si ise Trump'ın ırkçı olduğunu düşünüyor. Siyahilerin yüzde 80'i, Hispaniklerin yüzde 75'i ve Beyazların neredeyse yarısı Trump'ın ırkçı olduğu yönünde fikir belirtti. Kendini Demokrat olarak tanımlayanların yüzde 85'i Trump için ırkçı derken, Cumhuriyetçilerin sadece yüzde 21'i bu fikre katıldığını belirtti.

Associated Press, anket sonuçlarıyla ilgili olarak Beyaz Saray'a ulaşsa da Washington yönetiminden konuyla ilgili bir yorum yapılmadı. Geçtiğimiz aylarda Trump'a kendisine yöneltilen 'ırkçı' eleştirileri sorulmuş Trump, "Hayır, hayır. Ben ırkçı değilim. Sizin konuştuğunuz en az ırkçı insanım. Bunu söyleyebilirim" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.