Trump'ın ırkçı paylaşımlarına İngiltere'den tepki

Trump'ın ırkçı paylaşımlarına İngiltere'den tepki

'ABD ile işbirliği yapıyor olmamız, bir hata yaptıklarında bunu dile getirmekten korktuğumuz anlamına gelmez.'

ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medyada Müslümanlarla ilgili yaptığı paylaşımlar Washington ile Londra arasında gerginliği tırmandırdı.

Trump, yaptığının yanlış olduğunu söyleyen İngiltere Başbakanı Theresa May'e yine sosyal medyadan yanıt vererek "Bana değil, İngiltere'deki yıkıcı radical terrörizme odaklan, biz iyiyiz" dedi.

Gerginlik, Trump'ın, İngiltere'nin ırkçı partisi Önce Britanya'nın (Britain First) videolarını paylaşmasıyla başlamıştı.

Videolardan ilkinde "Müslüman göçmen koltuk değnekli Hollandalı genç adamı dövüyor", ikincisinde "Müslüman, bakire Meryem heykelciğini tahrip ediyor" ve üçüncüsünde "İslamcı ayak takımı ergen erkek çocuğunu çatıdan atıp öldürüyor" ibareleri yer alıyor.

Tepkisini bir kez daha yineleyen May ise, "ABD ile işbirliği yapıyor olmamız, bir hata yaptıklarında bunu dile getirmekten korktuğumuz anlamına gelmez" dedi ve ekledi: "Çok açık ve net bir dille söylüyorum. Önce Britanya adlı partinin paylaşımlarını paylaşmak yanlış."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.