"ABD Hamas ile doğrudan bir rehine anlaşmasına hazırlanıyor"

"ABD Hamas ile doğrudan bir rehine anlaşmasına hazırlanıyor"

ABD'nin İsrail ile yürüttüğü girişimlerin başarısız olması sebebiyle Hamas ile doğrudan bir rehine anlaşmasına hazırlandığı öne sürüldü.

ABD'nin Hamas ile doğrudan bir rehine anlaşmasına hazırlandığı ifade edildi.

NBC News'in dört üst düzey ABD yetkilisine dayandırdığı habere göre, Biden yönetimi Gazze'de tutulan beş Amerikalı rehinenin serbest bırakılmasını sağlamak için Hamas ile doğrudan müzakereler gerçekleştirmeyi değerlendiriyor.

Söz konusu anlaşmaya İsrail dahil olmayacak ve anlaşma ABD ile Hamas arasında doğrudan gerçekleştirilecek.

Katarlı aracılar vasıtasıyla yürütüleceği ifade edilen müzakereler kapsamında Hamas'ın elinde tuttuğu düşünülen 5 Amerikan vatandaşının serbest kalması amaçlanıyor. Hamas'ın elinde 3 Amerikan vatandaşının da cesetlerinin bulunduğu ifade ediliyor.

Söz konusu iddialar, İsrail ile Hamas'ın arasındaki bir anlaşmanın gerçekleşmemesinin ardından geldi. Hamas'ın doğrudan ABD ile bir anlaşma yapmasının İsrail'de Binyamin Netanyahu hükümeti üzerindeki baskıyı artıracağı tahmin ediliyor. Rehinelerin aileleri uzun süredir Netanyahu hükümetine bir esir takası üzerinde anlaşmadığı için tepki gösteriyor.

ABD ile anlaşma karşılığında Hamas'ın ne talep edeceği ise belirsizliğini koruyor.

Halihazırda Gazze'de 80'i canlı, 40'ı ise ceset olmak üzere yaklaşık 120 İsrailli rehine bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.