ABD: Hamas'ın Türkiye'deki faaliyetleri konusunda kaygılıyız

ABD: Hamas'ın Türkiye'deki faaliyetleri konusunda kaygılıyız

ABD Maliye Bakanlığı’nın Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson Türkiye'de temaslarda bulundu.

ABD Maliye Bakanlığı’nın Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, Türk hükümet yetkililerine, Hamas'ın Türkiye'de mali kaynak toplaması ve yasaları ihlal etme olasılığıyla ilgili derin kaygıları olduğunu ilettiğini bildirdi.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre İstanbul’da temaslarda bulunan Nelson bugün yaptığı açıklamada, Hamas'ın para toplama faaliyetlerinde Türkiye’nin “önemli” bir yer tuttuğunu ve İsrail'le savaşta daha fazla nakit para elde etme arayışında olan örgütün bunu büyük olasılıkla kendi yararına kullandığını kaydetti.

Türk hükümet yetkilileri, finans ve iş çevreleriyle yaptığı görüşmelerin arasında gazetecilerle konuşan Nelson, “Hamas'ın para toplamaya devam etme becerisi ve gelecekteki olası terör saldırıları için Türkiye'de mali destek bulması bizi derinden kaygılandırıyor” dedi.

Nelson, Türkiye'nin Hamas'ın geçmişte bağışçılardan, yatırım portfolyolarından, hayır kurumlarından ve kar amacı gütmeyen örgütlerden para toplama çabalarıyla bağlantılı olduğunu öne sürdü.

Türkiye'nin Hamas'ı meşru olarak kabul etmesine rağmen örgütün Türk yasalarını çiğniyor olabileceğine dikkat çeken Nelson, yasaların ihlal edilmesine ilişkin net örnekler vermedi.

Nelson, “Türkiye, Amerikan yaptırımlarından bağımsız olarak bu meseleyi kendi yasaları çerçevesinde ele almak için yeterli imkana sahip” şeklinde konuştu.

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum