ABD Hurras ed Din liderlerinin başına 15 milyon dolar ödül koydu

ABD Hurras ed Din liderlerinin başına 15 milyon dolar ödül koydu

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de faaliyet gösteren Hurras ed Din grubunun üç liderinin başına toplamda 15 milyon dolar ödül koydu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de faaliyet gösteren Hurras ed Din grubunun üç liderinin başına toplamda 15 milyon dolar ödül koydu.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamaya göre, Hurras ed Din grubunun üst düzey liderleri olarak nitelenen Ebu Abdulkerim el Mısri, Faruk el Suri ve Sami el Uraydi'nin başına 5'er milyon dolar ödül konuldu.

Dışişleri Bakanlığı'nın 'Adalet İçin Ödül' adlı programı çerçevesinde alınan karar doğrultusunda üç lider hakkında bilgi veren kişilere toplamda 15 milyon dolar ödül verileceği ifade edildi.

Mısır vatandaşı Ebu Abdulkerim el Mısri'nin grubun önemli liderlerinden olduğu ve grup ile Tahrir el Şam Heyeti (HTŞ) arasında arabuluculuk yaptığı belirtildi.

Faruk el Suri olarak anılan isim, grubun lideri olarak bilinen Ebu Hammam eş Şami. Irak ve Afganistan geçmişi olan Şami, El Kaide'nin öne gelen isimlerinden biri olarak niteleniyor.

Hurras ed Din'in üst düzey dini yetkilisi olan Sami el Uraydi, Ebu Mahmud eş Şami adıyla da biliniyor. Ürdünlü Uraydi de El Kaide bağlantılı olarak tanımlanıyor.

Grup 'terörist' ilan edilmişti

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan 10 Eylül'de açıklamayla, Suriye'de varlık gösteren El Kaide bağlantılı bir grup olarak nitelenen Hurras ed Din, 'Özel Olarak Tanımlanmış Küresel Terörist' grup ilan edilmişti.

Hurras ed Din

Suriye'de 27 Şubat 2018 tarihinde yayınladığı bir açıklamayla kuruluşunu ilan eden "Hurras ed Din" isimli grup, El Kaide'ye bağlantılı olarak anılan yapıların birleşmesiyle kurulmuştu.

Sami Ureydi, Ebu Hammam eş Şami, Ebu Culeybib Ürdüni gibi El Kaide bağlantılı isimlerin liderlik ettiği grup, Suriye'de Esed rejimi güçlerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılarla dikkat çekiyordu.

Hurras ed Din grubu ayrıca "Ve Harridil Muminin" (İnananları Teşvik Et) ismiyle oluşturduğu operasyon odasıyla da anılıyor.

ABD bugüne kadar Suriye'de Hurras ed Din'e yönelik iki hava saldırısı düzenledi.

İlk saldırı 30 Haziran'da Halep'in batı kırsalında, ikinci saldırı ise 31 Ağustos'ta İdlib'in kuzey kırsalında gerçekleşti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.