ABD iddiaları yalanladı: Suriye'de bin asker kalacağı doğru değil

ABD iddiaları yalanladı: Suriye'de bin asker kalacağı doğru değil

ABD Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'de 1000 asker bırakılacağı iddialarının doğru olmadığını ve Türkiye'nin güvenlik kaygılarının giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

ABD Genelkurmay Başkanlığı, Suriye'de 1000 kadar askerin bırakılacağı yönündeki haberin gerçeği yansıtmadığını ve Türkiye'nin güvenlik kaygılarının giderilmesine yönelik planlamaların devam ettiğini söyledi.

Yapılan yazılı açıklamada, "Şubat ayında açıklanan planda herhangi bir değişiklik olmamıştır ve Başkan'ın ABD güçlerinin sayısının azaltılması konusunda Başkan'ın talimatlarını uygulamaya devam etmekteyiz" denildi.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yer alan bir haberde, ABD'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda güvenli bölge oluşturma girişimlerinin sonuçsuz kalmasının ardından bu ülkede yaklaşık 1000 kadar asker bırakmayı düşündüğü bildirildi.

Gazetenin Washington'daki yetkililere dayandırdığı haberinde, ABD'nin YPG'ye destek vermeyi sürdüreceği ve Suriye'de IŞİD elinde kalan son yerin alınmasının ardından askerlerin geri çekilmesi planlarına odaklanılacağı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye ile görüşmelerin devam ettiği de vurgulandı.

ABD Genelkurmay Başkanlığı, "Dahası, Türkiye'nin Türkiye-Suriye sınırına yönelik güvenlik kaygılarının giderilmesi amacıyla Türk Genelkurmay Başkanlığı ile ayrıntılı askeri planlamalar yapmayı sürdürüyoruz. Bugüne kadar yapılan planlamalar yapıcı olmuştur ve önümüzdeki günlerde geliştirilecek bir konsept belirledik" dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.