ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları bitiyor mu?

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşları bitiyor mu?

ABD ve Çin arasında uzun süre devam eden ticaret savaşlarında sona gelindi.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’le ticaret anlaşmasının birinci aşamasının 15 Ocak'ta Beyaz Saray’da imzalanacağını açıkladı. 

Trump, Twitter’da “Çin’le en geniş ve kapsamlı birinci aşama ticaret anlaşmasını 15 Ocak’ta imzalayacağım. İmza töreni Beyaz Saray’da düzenlenecek. Çin’den üst düzey temsilciler törene katılacak. Sonraki bir tarihte de anlaşmanın ikinci aşama müzakereleri için Pekin’e gideceğim” mesajını paylaştı.

Birinci aşama ticaret anlaşması, bazı gümrük vergilerinin karşılıklı düşürülmesini, Çin’in ABD’den tarım, enerji ve imalat ürünleri alımının arttırılmasını ve fikri mülkiyet haklarıyla ilgili bazı anlaşmazlıkların çözülmesini öngörüyor

ABD Ticaret Temsilciliği, anlaşmanın birinci aşamasının patent, ticari marka ve telif hakları konusunda Çin tarafından daha güçlü yasal koruma sağlanması, internet korsanlığı ve sahtecilikle mücadelede Çin ceza sisteminin güçlendirilmesini kapsadığını açıkladı.

ABD geçen yıl fikri mülkiyet hırsızlığı ve devlet kontrolündeki şirketlere haksız teşvikle suçladığı Çin’e karşı ticaret savaşı başlatmıştı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.