"ABD ile Taliban anlaşmaya varmak üzere"

"ABD ile Taliban anlaşmaya varmak üzere"

ABD'li üst düzey bir yetkili, ABD ve Taliban’ın 'çok yakında' devreye girecek bir anlaşmaya vardığını açıkladı.

ABD'li üst düzey bir yetkili, ABD ve Taliban’ın “çok yakında” devreye girecek bir anlaşmaya vardığını açıkladı. Yetkili, bu anlaşmanın ABD askerlerinin Afganistan’dan çekilmesini beraberinde getirebileceğini söyledi.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, isminin gizli kalması koşuluyla bilgi veren yetkili, anlaşmanın 7 günlüğüne “şiddetin azaltılmasını” ve bu süreyi takiben de 10 gün içerisinde Kabil hükümet güçleri dahil tüm ülkeyi kapsayacak Afgan barış görüşmelerinin başlatılmasını öngördüğünü belirtti. Haberde konuyla ilgili resmi açıklamanın hafta sonunda yapılabileceği ifade ediliyor.

Taliban henüz konuya dair bir açıklama yayınlamadı. Hareketin kısa bir süre içerisinde bu açıklamayı yayınlaması bekleniyor.

Yeni gelişme, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Savunma Bakanı Mark Esper’ın Cuma günü Münih’te Kabil hükümeti lideri Eşref Gani’yle görüşmesinin ertesinde ortaya çıktı.

ABD'li yetkililere göre, Trump da anlaşmaya prensipte onay verdi.

ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad ve Taliban temsilcilerinin geçen günlerde Doha’da anlaşmanın ayrıntıları üzerinde çalıştığı belirtildi. Pompeo ve Esper’ın görüşmelerine Halilzad ve Afganistan’da ABD liderliğindeki uluslararası gücün komutanı General Scott Miller’ın da katıldığı bilgisi verildi.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.