Pakistan Talibanı liderlerinden Şiryar Mesud Afganistan'da öldürüldü

Pakistan Talibanı liderlerinden Şiryar Mesud Afganistan'da öldürüldü

Pakistan Talibanı'nın Hakimullah Mesud grubu lideri Şehriyar Mesud, yol kenarına tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu öldürüldü.

Tehrik-i Taliban olarak da bilinen Pakistan Talibanı'ndan (TTP) yapılan açıklamada, Afganistan'ın Kunar vilayetinde yol kenarına tuzaklanan patlayıcının Hakimullah Mesud grubu lideri Şiryar Mesud'u taşıyan aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldığı ifade edildi.

Euronews'in haberine göre, patlamada ölen Mesud'un yerine, grubun başına yardımcılarından Mevlana Veli Muhammed'in getirildiği bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Pakistan Talibanı'nın lider isimlerinden bir diğeri Halid Hakkani de Afganistan'da öldürülmüştü.

Pakistan'ın Güney Veziristan bölgesi aşiretlerinden Mesud Aşireti üyesi Beytullah Mesud tarafından 2007'de kurulan TTP, bugün Svat, Mesud, Bacur ve Dara Adam Hil gibi birçok gruba ayrılmış durumda.

Beytullah Mesud'un 2009'da ABD'nin düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında ölmesi sonucu grubun başına, aşiretten olmayan Molla Fazlullah geçmişti.

Molla Fazlullah ise Haziran 2018'de düzenlenen İHA saldırısında öldürülmüştü.

TTP, 2014'ten bu yana daha çok Pakistan dışında bulunuyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.