ABD: Irak ve Suriye'deki saldırılarımız sürecek

ABD: Irak ve Suriye'deki saldırılarımız sürecek

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Irak ve Suriye'de hava saldırıları düzenlemeye devam edeceklerini ifade etti.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan Pazar günü yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak'ta İran destekli gruplara yönelik yeni saldırılar düzenleme niyetinde olduklarını söyledi.

Sullivan NBC'nin Meet the Press programına verdiği demeçte "Güçlerimiz saldırıya uğradığında, insanlarımız öldürüldüğünde ABD'nin karşılık vereceğine dair net bir mesaj göndermeye devam etmek için ek saldırılar ve eylemler gerçekleştirme niyetindeyiz" dedi.

ABD'nin doğrudan İran'a saldırıp saldırmayacağı konusunda bilgi vermekten kaçınan Sullivan "Saldırılar yanıtımızın sonu değil başlangıcı. Bazıları görünen, bazıları da görünmeyen daha fazla adımımız olacak." şeklinde konuştu.

Sullivan buna karşın "Bunu ucu açık bir askeri kampanya olarak tanımlamıyorum" ifadeleriyle sürecin belirsiz bir şekilde uzamayacağının da altını çizdi.

ABD bir süredir Irak, Suriye ve Yemen'de İran destekli gruplara yönelik saldırılar gerçekleştiriyor.

Kaynak: Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.