ABD, İran destekli Şii örgütü 'terör listesine' ekledi

ABD, İran destekli Şii örgütü 'terör listesine' ekledi

ABD, Bahreyn’deki İran destekli Seraya el Eşter örgütünü 'terör örgütü listesine' ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, örgütün 2013 yılında kurulduğu, güvenlik görevlilerine ve sivillere yönelik saldırılar gerçekleştirdiği ve İran’dan silah ve patlayıcı temin ettiği belirtildi.

Açıklamada, örgüte finansal destek ve kaynak sağlanmasının suç olduğu vurgulanırken, söz konusu kararın "İran’ın dünya çapında teröristlere verdiği desteği durdurmasına yönelik stratejinin" bir parçası olduğuna işaret edildi.

Bahreyn, ABD’nin kararını memnuniyetle karşılarken, ‘"Ülkenin güvenliği ve istikrarının korunmasını sağlayan, iki dost ülke arasındaki tarihi ve stratejik ilişkilerin derinliğini somutlaştıran bu adım için ABD’ye teşekkür ediyoruz’" ifadelerini kullandı.

Seraya el Eşter’in, İran’ın desteklediği pek çok silahlı gruptan biri olduğuna değinilirken, bu desteğin İran Devrim Muhafızları kamplarında eğitim görme, para, silah ve patlayıcı madde transferi gibi yardımları içerdiği ifade edildi.

Bahreyn ayrıca, örgütün masum sivillere ve güvenlik personellerine karşı sayısız saldırı düzenlediğine, kamuya ve özel mülke ciddi zararlar verdiğine dikkat çekti.

Ortak tehditlerle mücadele etme ve terörü ortadan kaldırma konusunda ABD’ye verdiği taahhüdü yineleyen Bahreyn, uluslararası topluma terörle mücadele çabalarını destekleme ve herkes için daha güvenli bir ortam yaratmaya devam etme çağrısını tekrarladı.

ABD yönetimi Mart 2017’de Seraya el Eşter’in iki liderini "uluslararası terör listesine" eklemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.