ABD: İran ile nükleer müzakerelerde ilerleme var

ABD: İran ile nükleer müzakerelerde ilerleme var

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price İran’la nükleer görüşmelerin son turunda bazı ilerlemeler olduğunu, ancak esaslı bir yorum yapmak için 'henüz çok erken' olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, telekonferans üzerinden düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sputnik'in aktardığı habere göre, İran’la devam eden nükleer görüşmelerin 8. turunda ilerleme kaydedilip kaydedilmediğine ilişkin bir soruya yanıt veren Price, bazı ilerlemeler olduğunu kaydederek, "Ancak bu görüşmelerin ne kadar sağlam olduğunu söylemek için henüz erken" yanıtını verdi.

İran'ın son dönemde nükleer programına hız vermesini eleştiren Price, İran'ın görüşmelerin son turuna 'ne kadar yapıcı bir yaklaşımla geldiğini söylemek için çok erken olduğu' görüşünü paylaştı.

İran'ın 2015'teki nükleer anlaşma şartlarına uyduğunu görmek istediklerini belirten Price, tüm taraflardan yapıcı bir tavır beklediklerini sözlerine ekledi.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.